Porto återfinns i hjärtat av Portugals textilindustri.

I de böljande trakterna norr om Porto återfinns hjärtat av Portugals textilindustri. Dess historia sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1500-talet och tillhör därmed en av Europas äldsta. Bevarandet av dess genuina hantverkskunnande samt en öppenhet för nya innovationer har lett till att platsen än i dag anses vara en av världens mest framstående inom textiltillverkning. Det är här Shirtonomys skjortor har sitt ursprung.

Vi är stolta över att Shirtonomy följer i spåren av denna gedigna hantverkstradition. Att våra skjortor tillverkas här ger oss tillgång till den kunskap som byggts upp tack vare traktens långa historik inom skjorttillverkning. Dessutom har vi här en möjlighet att överblicka och kontrollera att produktionen håller den kvalitetsmässiga och arbetsrättsliga standard vi värnar om.

Shirtonomys tyger produceras som regel inte lokalt, utan importeras från några av världens mest framstående väverier. Vi har efter gediget undersökningsarbete valt ut de tygleverantörer vi anser erbjuder den bästa kombinationen av känsla, hållbarhet, skrynkeltålighet och prisvärdhet för dig som kund. I dagsläget arbetar vi huvudsakligen med tyger från Italien och Portugal, vilka producerats i några av Europas främsta väverier.

Nästa gång du tar på dig en skjorta från Shirtonomy kan du alltså försäkra dig om att den tillverkats enligt genuin hantverkstradition, av tyg från världens främsta väverier, designad efter dina personliga önskemål.