Shirtonomy står för kunskap och kärlek till skjortan.

Shirtonomy är sprunget ur en frustration över att skjortmarknaden saknade ett riktigt bra alternativ för oss som inte är stöpta i standardstorlekar och dessutom efterfrågar ett prisvärt alternativ av hög kvalité. Vår resa startade 2012 då vi gav oss ut på Europas vägar för att hitta de rätta producenterna. Somliga tyckte att vi ställde för höga krav och jämförde ett samarbete med oss vid en ökenvandring. Andra anser att vi tar för lite betalt av våra kunder och föredrar därför att samarbeta anonymt med oss.

Shirtonomy står för kunskap och kärlek till skjortan. Det plagg vi bär varje dag och vars enskilda detaljer sammantaget skapar ett förhöjt intryck och känsla. Vi har med tiden lärt oss det mesta som är värt att veta och skjortans komponenter, men fortsätter enträget att utveckla och förbättra vårt erbjudande så att vi kan försäkra oss om att Shirtonomy alltid erbjuder skjortor av premiumkvalité skapade efter våra kunders personliga önskemål gällande design och passform.

Att tillverka en riktigt bra skjorta är lika mycket konst som vetenskap. Våra skjortor sys i Portugal, i en av Europas främsta skjortfabriker vad gäller både hantverkskunnande och teknisk utrustning. Våra tyger produceras primärt i Italien och England, i några av världens äldsta och mest välrenommerade väverier. Shirtonomys skjortor är därmed resultatet av mötet mellan en genuin hantverkstradition och modern teknisk innovation.

Tobias Skogquist, Creative Director