Popover

Shirtonomys popoverskjorta har hämtat mycket inspiration från den klassiska pikétröjan. Skjortans knappslå sträcker sig över halva bröstet medan nederdelen är stängd. Resultatet syns tydligt i popoverskjortans sköna balans mellan att ge ett såväl avslappnat som sofistikerat intryck. Popoverskjortans knappslå består av totalt fyra knappar (tre bröstknappar och en kragknapp) samt en avslutande förstärkt triangelsöm.

Skjortans övriga designval väljer du själv som vanligt. Om du frågar oss så funkar de flesta kombinationer av design till popovern så länge de ger ett avslappnat intryck.

Vi föredrar därför framförallt att kombinera popovern med ett tyg av rustikare kvalitet (typ oxford eller linne), enkel manschett samt alltid välja löstagbara kraglattor (som du tar ut och kastar).

Såhär skapar du popoverskjortan:

  • 1. Välj tyg
  • 2. Välj design
  • 3. Välj mått

Under fliken "Knapp" hittar du kategorin "Knappslå" där du väljer "Popover". Gör dina övriga designval som vanligt.
OBS! se instruktion och tips angående mått nedan!

OBS: VIKTIG INFORMATION OCH TIPS ANGÅENDE DINA MÅTT VID KÖP AV POPOVER

Eftersom popoverskjortan inte kan knäppas upp hela vägen ner som en vanlig skjorta så ställer detta vissa krav på förhållandet mellan dig och dina mått. Då skjortan träs på över huvudet (som en pikétröja), samtidigt som ett skjorttyg inte är elastiskt, så blir det omöjligt att få på en popoverskjorta som har en för tight passform.

Vi råder dig därför starkt att skapa en specifik måttprofil för din popoverskjorta, där du lägger till ca 1½ cm på dina normala mått för bröst, midja och höft. Om din vanliga måttprofil är väldigt figurnära eller om du har utpräglad getingmidja bör du lägga till ytterligare någon centimeter på ovanstående mått för att kunna få på dig din popover.

Tänk på att popoverskjortan av naturen ger ett avslappnat intryck, vilket gör att det inte finns samma behov att eftersträva en fullt lika snäv passform som på en t.ex. en businesskjorta. Ett tips för att testa om dina mått är tillräckliga är att ta en av dina befintliga skjortor och knäppa upp de tre översta knapparna (alltså kragen och två av bröstknapparna). Om du kan trä på dig skjortan över huvudet utan större problem så borde dessa mått fungera.