Måttguide

 

KRAGMÅTT

Öppna upp skjortan helt och placera den med ryggen nedåt på en plan yta. Sträck ut kragens insida och mät från knappens fästknut, tvärs över kragens insida, till knapphålets bortre ände.

BRÖSTMÅTT

Knäpp alla knappar och placera skjortan helt plant med framsidan uppåt. Försäkra dig om att det inte uppstått några veck på skjortans baksida. Se till att ytan mellan skjortans armhålor är helt utsträckt och mät sedan avståndet däremellan. Måttet tas mellan ärmhålssömmarnas ytterkanter. Observera att måttet ska motsvara skjortans bredd och att sömmarna kan hamna på baksidan.

MIDJEMÅTT

Knäpp alla knappar och placera skjortan helt plant med framsidan uppåt. Försäkra dig om att det inte uppstått några veck på skjortans baksida. Midjemåttet tas tvärs över midjan där skjortan är som smalast. Observera att måttet ska motsvara skjortans bredd och att sömmarna kan hamna på baksidan.

UNDERDEL

Knäpp alla knappar och placera skjortan helt plant med framsidan uppåt. Försäkra dig om att det inte uppstått några veck på skjortans baksida. Mät tvärs över skjortans underdel, i höjd med sidosömmarnas slut. Observera att måttet ska motsvara skjortans bredd och att sömmarna kan hamna på baksidan.

AXELBREDD

Knäpp alla knappar och placera skjortan så plant som möjligt med baksidan uppåt. Axelbredden mäts från ärmfästets översta punkt, rakt över oket, till motsvarande punkt vid den andra skuldran.

ÄRMLÄNGD

Knäpp alla knappar och placera skjortan med baksidan uppåt. Sträck ut ärmen så att den ligger helt plant. Mät från ärmfästets översta punkt, i en rät linje, ner till manschettens slut.

ÄRMVIDD

Knäpp alla knappar och placera skjortan med baksidan uppåt. Sträck ut ärmen så att den ligger helt plant. Ärmens vidd mäts från ärmhålan (den punkt där ärmfästet korsar skjortans sidosöm) tvärs över ärmen.

MANSCHETT

Knäpp upp manschetten och lägg den plant med insidan uppåt. Se till att manschetten är helt utsträckt och mät från knappens fästknut till knapphålets bortre ände.