Vad är skillnaden mellan måttsydd och skräddarsydd skjorta?

En skräddarsydd skjorta är den klassiska benämningen av den högsta graden av hantverk där varje enskild komponent helt anpassas efter kundens önskemål och där flertalet av skjortans detaljer, så som knapphål och monogram, ofta sys för hand. Dessutom innefattar begreppet skräddarsytt även minst en provning och korrigering av passform innan en den skräddasydda skjortan anses som fullbordad enligt konstens alla regler. Det tilltagna antalet arbetstimmar som läggs ner på varje enskild skjorta gör att de vanligtvis kostar uppåt 3000-4000 kr/st.

Begreppet skräddarsytt har med tiden blivit rejält urvattnat från sin ursprungliga betydelse och antalet aktörer som erbjuder skräddarsydda skjortor i Sverige enligt ordets rätta bemärkelse är i dag mycket begränsade.

Shirtonomy erbjuder skjortor tillverkade efter dina personliga önskemål om passform och design utifrån vårt måttsystem och vår uppsättning av designval. Eftersom vi vill bidra till en korrekt begreppsanvändning väljer vi därför att kalla våra skjortor för måttsydda. Shirtonomys skjortor sys i Portugal med importerade tyger från Europas främsta väverier.

Visa alla våra tyger - klicka här!