Skrynkelfritt och strykfritt?

Shirtonomy erbjuder inga tyger som påstås vara ”strykfria”. Varför? Vår erfarenhet säger oss att tyger som marknadsförs som strykfria antingen inte håller vad de lovar, eller har utsatts för genomgripande kemisk behandling. Överdriven kemisk processering riskerar att skada både vår miljö och din hälsa, samt reducera tygets hållbarhet. Dessutom finns en uppenbar risk att den kemiskt tillfogade effekten kraftigt avtar efter ett tiotal tvättar.

Vi på Shirtonomy jobbar ständigt på att förfina vårt tygutbud och strävar efter att alltid erbjuda tyger med den bästa kombinationen av känsla, hållbarhet och prisvärdhet. En viktig komponent i denna strävan är att identifiera tyger som har en god skrynkeltålighet, samtidigt som vi värnar om tygets känsla och naturliga ursprung.

Om du värdesätter skjortor som har en mindre tendens att skrynkla vill vi uppmana dig att ta del av tyginformationen nedan, samt notera den beskrivning som finns på varje tygs informationssida. Kolla särskilt in våra tyger som är vävda i dubbeltvinnat garn samt twill- och satinväv.

Har du några frågor gällande val av tyg, val av design eller hur du ska ange dina mått? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi till att reda ut eventuella oklarheter innan du lägger din beställning. Vi svarar så snabbt vi kan och vår utgångspunkt är alltid att det mesta går att lösa!