Välj tyg

För den oinvigde kan valet av tyg te sig en aning överväldigande. Lugn, Shirtonomy guidar dig!

Låt primärt skjortans användningsområde styra tygvalet. Ska skjortan bäras till kostym på jobbet eller festen så bör du framförallt överväga att välja tyger som inte har alltför utmärkande mönster och kulör. Om du istället är ute efter en skjorta att bära på fritiden och i andra mindre formella sammanhang har du istället större frihet att ta ut svängarna.

Andra aspekter att ta ställning till är om du har några preferenser gällande tygets väv, tjocklek och skrynkeltålighet. Om du önskar fördjupande information kring tygernas konstruktion och egenskaper så finner du detta nedan. Tyginformationen nedan är inte obligatorisk läsning, utan endast ett redskap för att du som kund ska kunna fatta ett välgrundat beslut.

Har du några frågor gällande val av tyg, val av design eller hur du ska ange dina mått? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi till att reda ut eventuella oklarheter innan du lägger din beställning. Vi svarar så snabbt vi kan och vår utgångspunkt är alltid att det mesta går att lösa!