Manschettmodell

Enkel rund

Klassisk rundad manschett med en knapp som fungerar bra i de allra flesta sammanhang. Dess breda användningsområde möjliggör att du utan problem kan kombinera denna manschett till såväl formella som informella tyger.

Specifikationer: Manschetthöjd 7,5 cm. En knapp. Styvhet anpassas efter vald kragmodell.

Låg rundad

Baseras på samma skärning som ovan nämnda manschettmodell, men med en något lägre manschetthöjd, vilket resulterar i en mer avslappnad framtoning. Av denna anledning är denna manschettmodell ett särskilt passande val att kombinera tillsammans med någon av våra mer casualbetonade tyger.

Specifikationer: Manschetthöjd 5,5 cm. En knapp. Styvhet anpassas efter vald kragmodell.

Två knappar kantig

Enkel manschett med kantig skärning, två knappar och normal manschetthöjd. Ett något mer udda alternativ än dess motsvarighet med rundad skärning. Passar till de flesta tyger och i de flesta sammanhang.

Specifikationer: Manschetthöjd 7,5 cm. Två knappar. Styvhet anpassas efter vald kragmodell

Fransk rund

Klassisk fransk (dubbelvikt) manschett som alltid levererar ett klanderfritt, elegant och formellt intryck. Denna manschettmodell lämpar sig endast för de tillfällen du bär kostym eller kavaj och passar därför bäst tillsammans med något av våra mer formella tyger. Valet av rundad eller kantig fransk manschett är framförallt en smaksak, även om vissa vill hävda att den rundade varianten rör sig friare i kavajärmens öppning. Vi avråder från att kombinera denna manschett tillsammans med Button down-krage.

Specifikationer: Manschetthöjd 7,5 cm. Utan knapp. Styvhet anpassas efter vald kragmodell.

Fransk kantig

Fransk manschett baserad på samma konstruktion som den rundade franska manschetten och håller därför samma formella nivå. Den kantiga franska manschetten bärs tillsammans med kostym eller kavaj och passar bäst i kombination med något av våra mer formella tyger. Vi avråder från att kombinera denna manschett tillsammans med Button down-krage.

Specifikationer: Manschetthöjd 7,5 cm. Utan knapp. Styvhet anpassas efter vald kragmodell.

Kontrasttyg manschett

Shirtonomys skjortor har alltid som standard att manschetterna sys i samma tyg som resten av skjortan. För den som så önskar erbjuds även helvit manschett (där manschettens in- och utsida ersätts med vitt tyg) eller kontrasttyg på manschettens insida. Om valet faller på helvit manschett så sys denna i ett vitt manschettyg som matchar skjorttygets kvalitet och struktur. Eventuellt val av kontrasttyg till krage görs separat tillsammans med dina övriga val för krage.

Har du några frågor gällande val av tyg, val av design eller hur du ska ange dina mått? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi till att reda ut eventuella oklarheter innan du lägger din beställning. Vi svarar så snabbt vi kan och vår utgångspunkt är alltid att det mesta går att lösa!