Knappmodell

Luna

Som standard tillverkas alla Shirtonomys skjortor med vår specialdesignade naturvita plastknapp Luna. Dess färgton, form och storlek passar bra till samtliga av våra tyger och designval.

Specifikationer: Diameter 10,7 mm; höjd 2,4 mm. Naturvit. Tillverkad i plast.

Nemo

Knapp i äkta pärlemor tillverkad av flodsnäcka, vilken ger knappen en porslinsliknande yta. Dess vita ton gör att den passar ypperligt till helvita tyger. Formen är något tillplattad vilket ger ett nätt och elegant intryck.

Specifikationer: Diameter 10,1 mm; höjd 1,9 mm. Klarvit. Tillverkad i äkta pärlemor.

Gizo

Knapp i äkta pärlemor tillverkad av havssnäcka. Gizo har en djup lyster och är naturvit i tonen. Dess form är något högre än övriga knappmodeller, men utan att kännas överdriven.

Specifikationer:
Diameter 10,1 mm; höjd 3,5 mm. Naturvit med typisk pärlemorlyster. Tillverkad i äkta pärlemor.

Vänligen notera att pärlemor är ett tåligt naturmaterial som med tiden får en härligt patinerad nötning. Dock vill vi höja en varningens finger till de som har för vana att lämna in sina skjortor hos den lokala kemtvätten: Då långt ifrån alla tvättinrättningar behandlar skjortan med den kärlek och respekt som den förtjänar så riskerar en alltför barsk hantering i dessa fall att slita ut knapparna i förtid!

Coco

Mellanbrun knapp tillverkad av äkta horn. Hornknappar ger ett naturligt och avslappnat intryck och passar därför ypperligt till alla typer av casualbetonade tyger. Hornknappar är ett bra val till mörkare tyger om du eftersträvar en mindre mjukare kontrast mellan knapp och tyg.

Specifikationer:
Diameter 10,7 mm; höjd 2,4 mm. Mellanbrun. Tillverkad av horn.

Java

Mörkbrun knapp tillverkad av äkta horn. Hornknappar ger ett naturligt och avslappnat intryck och passar därför ypperligt till alla typer av casualbetonade tyger. Hornknappar är ett bra val till mörkare tyger om du eftersträvar en mindre mjukare kontrast mellan knapp och tyg.

Specifikationer:
Diameter 10,7 mm; höjd 2,4 mm. Mörkbrun. Tillverkad av horn.

Har du några frågor gällande val av tyg, val av design eller hur du ska ange dina mått? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi till att reda ut eventuella oklarheter innan du lägger din beställning. Vi svarar så snabbt vi kan och vår utgångspunkt är alltid att det mesta går att lösa!